Staf Coppens vanuit Zweden: “ik ben dat echt zo beu”

0
Staf Coppens vanuit Zweden: “ik ben dat echt zo beu”
Foto: VTM

Bijna een half jaar geleden verhuisden Staf Coppens en zijn gezin naar het mooie Zweden. Maandagavond kon je het fantastisch hechte gezin van Staf en Monique Coppens nog op VTM bezig zien. We kunnen ons voorstellen dat heel wat mensen gezond jaloers naar de avonturen van het gezin kijken. Het is jullie wellicht ook wel opgevallen dat de coronamaatregelen in Zweden een tikkeltje anders zijn dan hier bij ons.

“Op dit ogenblik gaat het hier niet zo goed met het coronavirus. De cijfers gaan ook in stijgende lijn. De cijfers zijn overal een beetje raar aan het doen. Maar omdat we hier in een ander land wonen waar de mensen veel verder uit elkaar wonen, is de kans op besmetting gewoon veel lager”, vertelde Staf Coppens onlangs in een gesprek met Showbizztv. . De kans dat het overspringt is kleiner, je kruist gewoon veel minder mensen.” “Daar waar iedereen in België allerlei regeltjes moet volgen, rekent de Zweedse regering iets meer op het gezond verstand van de inwoners. Als je in Zweden vraagt om afstand te houden in de winkel, dat mensen dan ook effectief afstand houden, dan doen ze dat ook. Als je hier geen mondmasker draagt, dan is dat niet zo’n drama omdat de afstand tussen mensen gewoon groter is”, gaat Staf Coppens verder.

Zijn vrouw Monique beaamt wat haar man Staf zegt. “Als wij gaan winkelen, dan zetten wij ons mondmasker op. Je ziet het anderen ook meer en meer doen. Men wijst hier ook minder met het vingertje. Of dit beleid in België zou werken, dat weet ik niet want het is een ander land waar mensen ook veel dichter op elkaar wonen. Hier werkt het ook niet honderd procent. Ja jongens, die corona, ik ben dat echt zo beu”, besluit Staf Coppens.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven