Kijkers VTM NIEUWS reageren furieus: “Dit is een schande!”

0
Kijkers VTM NIEUWS reageren furieus: “Dit is een schande!”
Foto: VTM

Maandag raakte bekend dat naast de Olympische en Paralympische atleten ook zo’n 10.000 personeelsleden van de Belgische gevangenissen voorrang krijgen bij de vaccinaties tegen Corona. Die beslissing lokt heel wat reacties los op de Facebook van VTM NIEUWS.

Het onbegrip voor deze beslissing is groot, vooral ook omdat ook leerkrachten vragende partij zijn om hun prikje vroeger te krijgen. Zij komen elke dag met een pak kinderen in contact. “Onbegrijpelijk dat ook leerkrachten, kinderverzorg(st)ers en onthaalouders geen voorrang krijgen. Deze verzorgen/onderwijzen dagelijks tientallen kids die omwille van hun jonge leeftijd geen mondmasker hoeven te dragen”, reageert iemand op Facebook.

Iedereen is vragende partij om het prikje zo snel mogelijk te krijgen, kwestie van het gevoel te hebben weer ‘vrij’ te kunnen leven. “Ik sta zelf niet in het onderwijs en ook niet in de kinderopvang ofzo, maar ik zie toch een verschil. 1,5 meter afstand houden is met kleine kids zo goed als onmogelijk en de kids hoeven omwille van hun jonge leeftijd ook geen mondmasker te dragen. Van plastic schermen zoals aan de kassa’s is al helemaal geen sprake, is ook niet werkbaar in een school. Bovendien twijfel ik of echt alle ouders hun kinderen thuis houden als deze ziek zijn of symptomen vertonen van. Zou moeten maar of dat ook gebeurt??”, vraagt de vrouw zich meer dan terecht af.

“Allé vooruit ge zie waar het geld zit.. Wij uit de dienstencheques sector moeten schoon ons beurt afwachten terwijl wij best wel meer contacten hebben dan een gemiddelde atleet…”, reageert een vrouw op Facebook.

Ene zekere Erik reageert gepikeerd op het nieuws. “Jawadde, en de gewone werkmens die alle dagen 8 uur en meer olympische spelen doet, wat gaan ze daar mee doen, Ze zouden die zelfverklaarde vedetten beter thuis laten, ze kunnen daar toch niets gaan doen”, benadrukt hij op Facebook.

Kenneth heeft ook zijn mening: “Ik snap dat het voor sommige misschien een bittere pil is om te zien dat anderen voorrang krijgen. Maar op de duur heeft iedereen wel zijn of haar redenen om voorrang te krijgen. Gewoon vlot blijven vaccineren en hopen dat de tijdspanne waarin het gebeurt zo klein mogelijk blijft”, besluit hij op Facebook.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven