‘Piet Piraat’ valt Kristel Verbeke aan op sociale media

0
‘Piet Piraat’ valt Kristel Verbeke aan op sociale media
Foto: Photo News

Een door Radio 1 gedeeld bericht met een uitspraak van Kristel Verbeke is niet goed onthaald door een vroegere collega van haar. Kristel Verbeke was jarenlang bij Studio 100 actief, net als Peter Van de Velde trouwens. Die heeft in normale tijden veel werk met de musicals van Studio 100.

Kristel Verbeke was zondagochtend te gast bij Radio 1 om het in ‘Touché’ onder andere over haar nieuwe tv-programma ‘Zorgen voor mama’ te hebben, een programma waarin Kristel Verbeke enkele vrouwen volgt die in armoede leven.

“Ik wil armoede bespreekbaar maken. Armoede gaat verder dan je bankrekening. Het zit in heel je lijf”, vertelde Verbeke. Een uitspraak die voor een giftige reactie van Peter Van de Velde zorgde: “Zegt diegene met miljoenen op haar bankrekening…”

De kans is groot dat Peter Van de Velde die reactie schreef zonder het programma gehoord te hebben. In dat geval was hij wellicht een andere mening toegegaan.

“Ooit gehoord in welke situatie ze is opgegroeid? en het wil toch niet zeggen omdat je geld genoeg hebt, (en er waarschijnlijk ook har voor hebt moeten werken om uit die armoede te geraken) je je niets meer moet aantrekken van armoede en wat het doet met mensen? het siert haar dat ze er tenminste iets rond doet, en het bespreekbaar maakt. Een beetje kort door de bocht deze uitspraak”, reageert één iemand op zijn bericht.

Meerdere mensen vragen zich af was Peter Van de Velde bezielde op het ogenblik dat hij op het bericht reageerde. “Wat probeer je hier mee te bereiken? Kristel Verbeke zet zich in voor een zwakke groep uit de gemeenschap waar ze notabene zelf affiniteit mee heeft en dan krijgt ze dit soort reacties van iemand die volwassen zou moeten zijn. Je bent veel te oud om je zo te gedragen. Dat je geen miljoenen aan Piet Piraat hebt verdiend is daarom geen reden om zure reacties te plaatsen. Je maakt jezelf zeer onpopulair en ik hoop dat andere “Piet Piraat” acteurs geen gevolgen moeten dragen van uw zuur en buitensporig gedrag. Neem liever een voorbeeld aan Kristel Verbeke die zich inzet voor een goed doel. Om het met te woorden van K3 af te sluiten, Verdraagzaamheid”, besluit iemand op Instagram.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven