James Cooke: ‘Hier heeft mama mij voor gewaarschuwd’

0
James Cooke: ‘Hier heeft mama mij voor gewaarschuwd’
Foto: Photo News

Niemand komt er zomaar in zijn leven, carrière maken betekent dat je opofferingen moet doen en voor de één wegen die opofferingen al wat zwaarder door dan voor de anderen. James Cooke wou graag naar de toneelschool en mocht dat ook van zijn moeder, maar er was een voorwaarde.
“Ik ging niet graag naar school”, vertelde James Cooke in De Rotonde op Radio 2. “In het lager onderwijs nog wel denk ik, dat was nog veel spelen en onnozel doen, maar ineens werd dat allemaal zo ernstig. Naar het eerste secundair gaan, dat was echt niet mijn ding. Ik wou op een scène staan, ik wou toneel spelen, ik wou leuke dingen doen. Ik wou niet de vervoegingen in het Frans kennen, ik wou niet weten welk land waar lag en hoe een konijn er vanbinnen uit ziet, dat interesseerde mij helemaal niets”, lacht James Cooke.

“Die interesse op de schoolbanken was er gewoon niet. Ik heb mij door mijn schoolperiode heen moeten slepen. Ik wou er wel door zijn, dat was de deal met mijn mama. Ik zei altijd ‘mama, ik wil naar de toneelschool’ en mama zei daarop dat ik eerst een diploma moest hebben. ‘Artiesten, dat is een gevaarlijk beroep, dus zorg dat je nog iets achter de hand hebt’ en dat heb ik gedaan”, besluit James Cooke.

En kijk, ondanks het feit dat James dik tegen zijn zin naar school ging, is het toch goed gekomen met hem.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven