Eddy Planckaert maakt zich grote zorgen: “ik durf er haast niet over te spreken”

0
Eddy Planckaert maakt zich grote zorgen: “ik durf er haast niet over te spreken”
Foto: Isopix

Zien we binnenkort opnieuw een Planckaert opduiken in het wielerpeloton? Die kans bestaat want Devon (14) en Mageno (13) hebben zich ingeschreven bij een wielerclub. Al heeft pépé Eddy Planckaert daar gemengde gevoelens bij…

Enerzijds is Eddy Planckaert trots dat zijn kleinzonen in zijn voetsporen willen treden, anderzijds heeft hij de jongens wel reeds gewaarschuwd: “Als je wilt koersen, moet je kunnen afzien. Het is een harde stiel.”

En Eddy Planckaert beseft als geen ander wat de wielersport allemaal inhoudt. Ook Francesco, die zelf ook ervaring heeft als wielrenner, staat hier niet voor te springen, onthult Eddy in Dag Allemaal.

“Hij is een familieman en beseft dat de jongens vaak van huis zullen zijn voor wedstrijden of stages – als ze goeie coureurs worden toch.” Al is dat niet het enige dat de Planckaerts bezighoudt…

“En dan is er het risico van valpartijen, hé. Ik durf er haast niet over te spreken, maar koersen is een gevaarlijke sport. Ik zal met een bang hartje naar de koers gaan kijken, en content zijn als ze over de meet rijden”, klinkt het bij Eddy Planckaert in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven