Vlaams regisseur Robbe De Hert is overleden

0
Vlaams regisseur Robbe De Hert is overleden
Foto: Vipnieuws.be

De Vlaamse regisseur Robbe De Hert (77) is maandag overledenin het bijzijn van zijn naaste familie en vrienden. Dit melden Lou De Hert, zijn zoon en Stan De Hert, zijn broer en Gil Knevels en Ida Dequeecker, zijn intieme vrienden.

Robbe De Hert was een pionier van de Vlaamse film. Hij was medeoprichter (in 1966) en bezieler van Fugitive Cinema, het legendarische Antwerpse filmerscollectief. Met succesvolle speelfilms als o.a. ‘De Witte van Sichem’, ‘Zware Jongens’, ‘Blueberry Hill’ en ‘Lijmen/Het Been’ heeft hij de Vlaamse film telkens weer bestaansrecht gegeven. In talrijke documentaires zoals ‘Le Filet Américain’, ‘Janssen & Janssens draaien een film’ en recent nog ‘Hollywood aan de Schelde’ gaf hij zijn ongezouten mening over mens en maatschappij en de geschiedenis van de Vlaamse film.

Robbe De Hert was ook een spilfiguur in de King Kong, het culturele centrum dat tussen 1972 en 1982 een centrale rol speelde in het progressieve sociale en culturele leven in Antwerpen.

Omwille van COVID 19 vindt het afscheid van Robbe plaats in intieme kring. In 2021 plannen familie en vrienden een herdenking van Robbe en de bijzetting van zijn asse op het ereperk van het Schoonselhof.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven