Frank Deboosere waarschuwt voor zware onweders

0
Frank Deboosere waarschuwt voor zware onweders
Foto: VRT

Als je een beetje geluk hebt, dan schijnt bij u thuis de zon. Maar het kan ook bewolkt, regenachtig of zelfs onweerachtig zijn. Op verschillende plaatsen in het land was het eerder op de dag al zover. De warmte is ondertussen draaglijker geworden, maar de temperatuur stijgt vandaag toch weer tot 27°.

Frank Deboosere vertelde zaterdagmiddag in zijn weerpraatje op Eén voor regenbuien en donderslagen. “Het ziet ernaar uit dat er vanmiddag vooral vanuit het zuiden van het land toch een aantal buien tot ontwikkeling zullen komen.”

En daar blijft het helaas niet bij. “Niet alleen vandaag, ook morgen is de lucht instabiel. Voor morgen moeten we toch waarschuwen voor lokaal hevig onweer met alles erop en eraan. Begin volgende week verandert dat niet zoveel, de scherpste kantjes van de zware onweders gaan eraf, maar echt droog weer kunnen we voor maandag en dinsdag niet aankondigen. De temperaturen blijven aangenaam rond de 25 graden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven