Frank Deboosere waarschuwt voor weer dat lelijk zal huishouden

0
Frank Deboosere waarschuwt voor weer dat lelijk zal huishouden
Foto: VRT

De volgende dagen blijft het warm met temperaturen tot 36° na het wegtrekken van de bewolking. Na de middag vergroot de kans op lokaal onweer, dat vertelde Frank Deboosere dinsdag in zijn weerpraatje.

“We gaan de volgende dagen geleidelijk in een onweernest terechtkomen, er zijn nog meer onweershaarden boven Frankrijk. De lucht blijft grotendeels ter plaatse trappelen en die hete lucht zal alsmaar vochtiger worden. Met zeer heet weer krijgen we meer kans op onweer en die onweders komen dan donderdag op volle sterkte. Vrijdag zal wellicht minder heet worden, niet dat daarmee de grote hitte helemaal weg is.”, weet de weerman. “Vanaf vrijdag verliezen we toch een aantal graden Celcius, daar zullen heel wat mensen niet rouwig om zijn. De nachten blijven voorlopig nog altijd tropisch warm, vanaf zaterdag kunnen de minima weer onder de 20 graden duiken”.

Frank Deboosere waarschuwt de kijkers alvast voor lokaal onweer, hij heeft het zelfs over grote kleppers. “Plaatselijk kunnen stevige kleppers van donderwolken lelijk huishouden”, besluit hij. Wellicht zullen er op meerdere plaatsen speciale effecten te zien en te horen zijn: donder en bliksem.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven