Frank Deboosere: “Einde van de hittegolf in zicht”

0
Frank Deboosere: “Einde van de hittegolf in zicht”
Foto: Photo News

De temperaturen blijven de volgende dagen nog een stuk boven de 30 graden uitkomen. Sinds zondag hebben wij officieel een hittegolf en die duurt nog wel enkele dagen.

Pas aanstaande vrijdag zullen wij de grens van 30° niet meer bereiken, maar dat betekent niet dat er dan een einde aan de hittegolf komt. “Als de weerkaarten niet veranderen, is het pas volgende week maandag dat we het einde van de hittegolf kunnen aankondigen”, vertelde Frank Deboosere maandagmiddag op Radio 2.

Maandag en dinsdag gaat de thermometer in het centrum van het land probleemloos naar 35° en meer. Vanaf woensdag stijgt de kans op een onweer, maar blijft het 33°. Donderdag maakt zijn naam waar: “Hier en daar zal het serieus kunnen kletsen, maar het blijft 30°”. Ook ’s nachts blijft het warm en plakkerig.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven