David Dehenauw is zeker van zijn stuk: ‘Daar gaan we niet meer aan ontsnappen’

0
David Dehenauw is zeker van zijn stuk: ‘Daar gaan we niet meer aan ontsnappen’
Foto: VTM

David Dehenauw is zeker van zijn stuk: ‘Daar gaan we niet meer aan ontsnappen’
Het is zover, vandaag start de eerste hittegolf van het jaar. Met temperaturen tot 27° is de belangrijkste factor om van een hittegolf te spreken nog geen feit, maar dat is het morgen wel: het al dan meer dan 30° worden.
“Het is zeker dat we een hittegolf krijgen, daar valt niet meer aan te ontsnappen.  Vandaag stijgt de temperatuur tot 27-28° , uiteraard met zonnig weer en een zwakke tot matige wind uit westen tot zuidwesten. Volgende nacht daalt het kwik tot 15°. Morgen zal het 31° worden en dan gaan we richting 33-34° vrijdag, zaterdag gaat het naar 35 en lokaal mogelijk zelfs 36°. Ook zondag gaan we probleemloos naar 32 en zelfs 34°. Tot en met woensdag blijven we met de 35 graden flirten”, vertelde David Dehenauw woensdagochtend in zijn weerpraatje op Radio 2.

“Vanaf woensdag of donderdag neemt de kans op regen of onweersbuien toe en gaat de temperatuur geleidelijk weer onder 30 graden zakken. Op dat moment zullen wij daar heel blij mee zijn.  Eind volgende week zal het gedurende een ruime tijd weer ‘normaal’ worden met temperaturen van 24-25°”, besluit David Dehenauw.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven