Marc van Ranst krijgt ervan langs na tweet over bekerfinale

0
Marc van Ranst krijgt ervan langs na tweet over bekerfinale
Foto: Photo News

Marc van Ranst heeft zich de woede van honderden mensen op de hals gehaald na een tweet over de bekerfinale. “Een bubbel van je huishouden en 5 vrienden, zeggen ze. Een barbecue in de tuin kan maximaal met 10 personen, zeggen ze. Anderhalve meter afstand houden, zeggen ze. Voor sommige beroepen gelden andere regels, en dat is verkeerd, zeg ik”, schreef de viroloog op Twitter bij een beeld van Antwerp dat de overwinning tegen Club Brugge vierde.

Op Twitter zijn er weinig mensen die hem begrijpen, vooral omdat de viroloog korte tijd geleden nog zei dat ‘het mogelijk was om voor profvoetballers mogelijk een uitzondering te maken’ én ‘dat 10.000 fans in het Koning Boudewijnstation moet kunnen’.

Verschillende mensen halen dan ook uit naar wat  Marc van Ranst schrijft. “Hahaha Marc meent u deze tweet nu echt? Wat wil je eigenlijk doen, publieke opinie bespelen of? U kan niet de ene dag A zeggen om de andere dag Z te vertellen. De gehele pandemie was u een voorbeeld voor velen maar hier snap ik u echt niet”, schrijft iemand.  Bovendien worden de voetballers ook twee keer per week getest, het gevaar op besmetting zou dan ook behoorlijk klein zijn.

Volgens Marc van Ranst gaat het niet over het voetbal op zich. “Professioneel voetbal kan perfect georganiseerd worden”, schrijft de viroloog op Twitter. “Maar het kan ook zonder ritueel op elkaar te gaan liggen na een goal of wedstrijd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven