Frank Deboosere waarschuwt voor onweer na warmste dag van het jaar

0
Frank Deboosere waarschuwt voor onweer na warmste dag van het jaar
Foto: VRT

We staan vandaag voor wat mogelijk de warmste dag van het jaar 2020 zal worden. De temperatuur klimt vandaag tot 35° in het centrum en het zuiden van het land. Aan de kust zal de thermometer maximum 33° aanduiden, voor afkoelen hoeft je vandaag dus niet naar het strand te trekken. “Vandaag is de zon van ’s morgens tot ’s avonds aanwezig, bovendien hebben we te kampen met droge en hete lucht uit zuidoostelijke richting”, vertelt Frank Deboosere. “Bij zulke temperaturen is er gevaar voor ozon, teveel ozon in de lucht in de namiddag en ’s avonds. Dus maar beter geen al te zware inspanningen doen. Het beste wat je kan doen is op tijd en stond alle ramen dichtdoen en zorgen dat de warme niet binnen komt.”

Mooie liedjes duren niet lang, vannacht zal weliswaar de warmste nacht van het jaar worden, de temperatuur zakt zelfs niet onder de 22°. “Langzaam neemt de kans op een bui en onweer toe. Die onweders, als ze al voorbij komen, maken in ieder geval een eind aan de hitte. Zaterdag in het centrum van het land 27° , zondag is een koele dag met 23° met kans op enkele buien.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven