Weekcijfer stijgt naar 255 besmettingen per dag

0
Weekcijfer stijgt naar 255 besmettingen per dag
Foto: Photo News

Met 65.727 besmettingen is het totaalcijfer van het aantal mensen dat in ons land met corona besmet werd, gestegen tot maar liefst 255,3 gedurende de meest recent getelde week. Gisteren waren dat gemiddeld nog 216 mensen. Per dag zijn er momenteel 13 ziekenhuisopnames als gevolg van Covid-19, dat is een toename van 30%.

Maandag komt de nationale veiligheidsraad vervroegd samen. Aanleiding zijn de alarmerende cijfers in ons land. Opvallend: in onze buurlanden stijgen de cijfers ook, maar veel minder sterk dan bij ons.
Met onder andere het Offerfeest, de start van de solden en de terugkeer van steeds meer toeristen is een verdere toename van het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en doden niet onrealistisch.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven