Schokkend: Pascalleke van FC De Kampioenen maakt zich schuldig aan racisme

0
Schokkend: Pascalleke van FC De Kampioenen maakt zich schuldig aan racisme
Foto: VRT

Daar gaan ons naïef ideaalbeeld van Pascalleke. De uitbaatster van het café van ‘FC De Kampioenen’ doet al bijna 30 jaar alles met de beste bedoelingen, maar nu zijn wij echt wel geschrokken.

De directie van de openbare omroep beschuldigt Pascalleke van racisme en daarvoor straffen zij nu niet alleen de actrice, maar ook de kijkers van de populaire reeks.

De openbare omroep heeft namelijk besloten om de gewraakte aflevering van ‘FC De Kampioenen’ uit het aanbod te halen. De aflevering komt niet meer op het scherm en kan ook niet meer online opgevraagd worden.

De makers van de tv-gids in het weekblad Humo merkten dat de eerste twee afleveringen van seizoen 13 later deze week niet worden uitgezonden.

Pascalleke maakt in de desbetreffende aflevering een opmerking die anno 2020 niet meer door de beugel kan. “We zenden de aflevering niet meer uit en zetten ze niet online. Zonder duiding past ze niet meer in de samenleving van vandaag”, reageert Hans Van Goethem in Humo. “We hebben in het verleden nog afleveringen overgeslagen, met grappen die discriminerend waren. ‘FC De Kampioenen’ is nu eenmaal dertig jaar oud: zaken waar we vroeger niet van opkeken, kunnen nu ongepast zijn”, klinkt het verder.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven