Emma na 16 jaar van de troon gestoten door Olivia in lijst populairste voornamen

0
Emma na 16 jaar  van de troon gestoten door Olivia in lijst populairste voornamen
Foto: Pexels.com

Nadat Emma 16 jaar lang de populairste naam was bij pasgeboren meisjes in België, kwam de naam Olivia in 2019 het meest voor, zowel in Vlaanderen als in Wallonië.

Arthur is voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij jongens. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voor- en familienamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Enkel de namen die vijf keer of meer voorkwamen, staan in deze lijst.

Olivia is de populairste voornaam van meisjes die geboren zijn in 2019. 651 baby’s kregen de naam Olivia, bijna honderd meer dan het jaar ervoor en veel meer dan de 563 baby’s die Emma als voornaam kregen. Emma was de populairste voornaam voor meisjes sinds 2003. In de top 10 staan verder nog de voornamen Mila, Louise, Alice, Lina, Juliette, Anna, Elena en Lucie.

Minder populair waren voornamen zoals Athéna, Divine of Miracle. Ook meisjesnamen zoals Jolie, Lovely en Mélodie werden slechts vijf keer gegeven in 2019.

Arthur is de populairste voornaam bij de jongens die in 2019 in België geboren werden: 610 kinderen kregen die voornaam. De naam is al een aantal jaar in opmars, en staat nu voor de tweede keer bovenaan in de top 10. Met de namen Liam, Louis, Noah, Adam, Jules, Lucas, Victor, Gabriel en Mohamed is de top 10 bij de jongens compleet.

Babynamen die maar 5 keer gegeven werden aan pasgeboren jongens in 2019, zijn onder andere Zinedine, Rares, Priam, Olaf of muzikale namen zoals Jazz en Django.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven