Pony’s verdwijnen op de kermis, GAIA tevreden

0
Pony’s verdwijnen op de kermis, GAIA tevreden
Copyright: Photo News

De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert tevreden op het verbod op paardencarrousels in Vlaanderen. Het ontwerpdecreet dat door de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts is uitgewerkt, werd vandaag door de Vlaamse regering goedgekeurd. “Uiterlijk over 2,5 jaar is het eindelijk gedaan met de monotone rondjes die pony’s met kinderen op hun rug voortdurend moeten draaien op kermissen en dergelijke,” kijkt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch vooruit. “Het draagvlak voor paardencarrousels neemt sowieso zienderogen af. En educatief zijn dergelijke attracties waardeloos. Over respect voor de welzijnsbehoeften van paarden, degelijke kennis over paardengedrag en een respectvolle omgang met de dieren, brengen ze volstrekt niets bij. Goed dus dat ze verdwijnen.”

Dat er een overgangsperiode tot en met 31.12.2022 én een compensatieregeling wordt voorzien voor de uitbaters die zullen moeten stoppen, vindt Michel Vandenbosch “een elegante manier om een praktijk na te doen uitdoven die niet meer van deze tijd is.”
GAIA vraagt nu dat het ontwerpdecreet snel ter stemming wordt voorgelegd aan het Parlement en verzoekt de Vlaamse volksvertegenwoordigers het decreet te stemmen zodat heel België paardencarrouselvrij wordt. Het Waalse Gewest (vanaf 2023) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kennen al een verbod.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven