Was de keuken van Piet Huysentruyt een labo?

0
Was de keuken van Piet Huysentruyt een labo?
Foto: VTM

“Iedereen mag daar zo ver in gaan als hij wil, zolang het eten lekker blijft”

Piet Huysentruyt was destijds een televisiepersoonlijkheid die iedereen kende. Samen met Mimi Smith veroverde hij alle woonkamers en maakte hij op een nogal eenvoudige wijze lekkere gerechten.

Inmiddels zijn we een verhuis naar Frankrijk en daarna naar Zuid-Afrika verder en hebben we Piet toch enkele jaren moeten missen op de tv. Hij was bij iedereen gekend maar niet bij iedereen geliefd. “Ik heb ook veel moeten incasseren, soms ook ten onrechte”, vertelt Piet aan Primo.

Toch bleef voor hem het koken en het serveren van lekker eten steeds prioriteit. De keuken van toen is echter niet meer de keuken van nu.

Destijds was hij één van eersten die speciale combinaties maakte maar men was toen niet klaar voor die vorm van koken. “Ik werd er indertijd voor aan het kruis genageld”, vertelt Piet.

Of de keuken van een restaurant nu een labo is geworden, horen we Piet Huysentruyt niet zeggen. Hij is voorstander van het mengen en combineren zolang het lekker en relevant blijft. “Voeg bloem en boter, melk en kaas samen en dat is al chemie” haalt Piet aan in het weekblad Primo.  

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven