Maarten Bosmans beschaamd: “Ik voel me daar niet goed bij”

0
Maarten Bosmans beschaamd: “Ik voel me daar niet goed bij”
Foto: VTM

Heel wat acteurs zaten het afgelopen jaar met een bijzonder laag inkomen. Het acteerwerk stond op een laag pitje en hun inkomen ging drastisch naar beneden. Het overkwam ook Maarten Bosmans. Zijn werk in het theater viel compleet weg en hij had alleen nog zijn reclamespotjes om te overleven. Hij moest beroep doen op zijn werkende vrouw om hun gezin te onderhouden, en dat was lastig.

“In Tsjechië, waar ik woon, is het nog altijd de man die voor het inkomen zorgt. Vandaag mag je zoiets niet zeggen, maar ik heb dat ook in mij. Als we vroeger een nieuwe ijskast nodig hadden, betaalde ik die. Nu vraag ik of we de rekening kunnen delen en daar voel ik mij niet goed bij”, klinkt het in Dag Allemaal.

Voor Maarten was de pandemie een zware opdoffer. Als eeuwige optimist had hij het niet gemakkelijk. “Ik geef toe dat ik zelf ben geschrokken hoe zwaar die situatie op mij heeft gewogen. Ik die eeuwige optimist die in een hoekje zit te kniezen? Dat had ik nooit verwacht. De crisis heeft me ook doen beseffen dat er geen grenzen zijn. Er waren vijf rechtstreekse vluchten van Zaventem naar Praag per dag. Je nam het vliegtuig zoals je op de tram stapt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven