Christophe uit Blind Getrouwd treurt: “Ze is overleden”

0
Christophe uit Blind Getrouwd treurt: “Ze is overleden”
Foto: DPG Media

Christophe Ramont uit ‘Blind Getrouwd’ is dinsdagochtend met een stevige kater wakker geworden. Neen, die kater heeft niets te maken met de Gentse Feesten, wel met het overlijden van een vriendin van Christophe en voor heel wat andere mensen is zij geen onbekende. Christophe vernam dinsdagochtend het overlijden van voormalig ondervoorzitter van SP.A Stephanie Van Houtven. Zij overleed aan de gevolgen van baarmoederhalskanker, Van Houtven was amper 40.

“Het was hard ontwaken deze ochtend en ook meteen duidelijk waarom het grijze dagen zijn: gisteren verloor Stephanie haar strijd tegen kanker. Nieuws dat niet onverwacht kwam, maar het daarom niet minder bikkelhard maakt. Mijn gedachten zijn bij Lolo, haar familie en vrienden die dit immens verlies een plaats moeten geven”, schrijft Ramont dinsdag op zijn sociale media.

Naar aanleiding van dit verliest doet Christophe een dubbele oproep.
“Aan alle vrouwen: laat je screenen op baarmoederhalskanker. Vier op de tien vrouwen doen dat nog niet. En vraag meteen een HPV-test. Want die wordt niet standaard gedaan en kan wel degelijk het verschil maken. Dat had het bij Ste wel gedaan. Midden in haar persoonlijk gevecht ging ze ook nog eens die maatschappelijke strijd aan vorig jaar. Want ook dat was Ste: onvermoeibaar in haar doel voor een betere en warme samenleving.”

En er is nog een tweede warme oproep van Christophe. “Aan iedereen: koester de momenten van geluk. Het overlijden van een dierbare is hard, maar tegelijkertijd een moment om stil te staan. Of om het in de woorden van Jacques Brel te zeggen en een wijsheid die Ste zelf ook aanhield: “Ce n’est pas la durée de la vie qui compte, c’est l’intensité””, besluit Ramont.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven