Vandaag extreem heet!

0
Vandaag extreem heet!
Foto: David Dehenauw - VTM

Het zal vandaag wellicht de warmste dag van 2022 worden of toch op z’n minst de voorlopig warmste dag van dit jaar. In sommige delen van het land kan het vandaag zelfs 40 graden worden en dat zorgt voor gevaar.

“Na analyse van de waarnemingen en de voorspellingen voor dinsdag heb ik, na overleg beslist code ROOD uit te vaardigen voor hitte in West-Vlaanderen en Henegouwen, omdat er minstens 65% kans is dat 40 graden bereikt wordt in minstens 25% van die provincies”, schreef Dehenauw maandagavond op Twitter.

In de meeste delen van het land zal men met 38 of 39 graden meer dan tevreden zijn, maar afkoelen zal het vanavond niet echt snel. Het belooft een zwoele nacht te worden, om middernacht zal het in de Kempen nog 29 graden zijn, pas rond 3 uur in de ochtend van woensdag zal het 23 graden zijn.

Woensdag kunnen we nat worden van regen en onweer, maar de kans bestaat dat u dinsdag meer zweet zal laten dan de regenhoeveelheid die er op woensdag zal vallen.  Geen idee waar u het meest blij mee zal zijn.

Kortom: het gaat een plakkerige dinsdag worden, één die voor de meeste mensen niet snel genoeg voorbij kan zijn.

Dus: drink voldoende beste mensen!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven