Opnames van ‘Thuis’ donderdag meteen stilgelegd

0
Opnames van ‘Thuis’ donderdag meteen stilgelegd
Foto: VRT

Het nieuws dat de VRT beslist heeft om de productie van de soap ‘Thuis’ vanaf de zomer van volgend jaar aan een extern productiehuis uit te besteden, sloeg donderdag ials een bom in. Het nieuws ging als een lopend vuurtje de rond in Studio Manhatten in Leuven, waar ze ‘Thuis’ al vele jaren draaien. Nu wist iedereen wel dat er een verhuis zat aan te komen, maar die had dan vooral te maken met het feit dat het gebouw waarin de studio’s gelegen zijn verkocht zijn.

Maar dat iedereen ook een andere opdrachtgever zou krijgen en dat de VRT de productie gaat uitbesteden, dat had niemand zien aankomen.
“Er heerste een doodse stilte toen het nieuws bekend werd”, vertelt actrice Leah Thys zaterdag in Het Laatste Nieuws. Leah Thys, ondertussen 76 jaar, speelt al van in het prille begin de rol van Marianne in de VRT-soap.
Leah Thys hoeft eigenlijk niet wakker te liggen van de verhuis, zij is in gedachten bij haar jongere collega’s die mogelijk wel keihard getroffen zijn.

“De opnames werden donderdag stopgezet en de helft van de ploeg ging na de aankondiging naar huis”, vertelde de actrice zaterdag in Het Laatste Nieuws.

“Er vloeiden traantjes, ja. We wisten van niks. Het was een donderslag bij heldere hemel. Het moederhuis dat u afstoot — want zo voelde het in eerste instantie — dat doet pijn. Nu blijven er alleen maar vragen over waar we nog geen antwoord op kregen”, reageert een teleurgestelde Leah Thys in de weekendkrant.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven