Johan Heldenbergh: “Ben ik daar niet te oud voor?”

0
Johan Heldenbergh: “Ben ik daar niet te oud voor?”
Foto: DPG Media

Binnenkort zien we Johan Heldenbergh aan het werk in ‘Cool Abdoul’, een film over de Gentse ex-bokser Ismaïl Abdoul. Een rol die Johan niet kon laten liggen. “Laatste jaren moest ik rollen spelen waarvan ik dacht: ben ik daar niet te oud voor? Maar een rol als uitgebluste bokstrainer zag ik wel zitten”, vertelt Johan aan Story.

In de film zien we Johan niet aan het werk op zijn meeste slankste versie. Geen bewuste keuze van de acteur. “Ik worstel al jaren met mijn gewicht. Telkens ik stop met roken, komt er vijfentwintig kilo bij. Ik zou opnieuw scherp willen staan, in functie van een nieuwe rol die ik misschien mag spelen, over een echte man die behoorlijk mager was. Drie keer in mijn leven ben ik op dieet gegaan voor een rol. Drie maanden voor de opnames van The Broken Circle Breakdown woog ik 120 kg, dat was echt te zwaar. Voor De Helaasheid der Dingen heb ik vijf maanden getraind om breder te zijn. En voor een rol in een Franse oorlogsfilm heb ik vier maanden getraind. Ik zag er vree goe uit, maar die film ging uiteindelijk niet door.”

Ook Johans zoon Cosmo is gebeten door het boksen. En dat sinds hij een keertje naar de opnames van de film is gaan kijken. “Bokswedstrijden interesseren hem niet, maar de trainingen wel. Hij traint met de voormalige coach van Ismaïl, de rol die ik in de film speel dus. Geen idee of hij goed is, maar hij traint heel hard en ziet er mooi gespierd uit.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven