Publiceerde krant uitslag Big Brother al om 22.10 uur?

0
Publiceerde krant uitslag Big Brother al om 22.10 uur?
Foto: Play4

Op de sociale media is donderdagavond veel ophef ontstaan over een artikel op Nieuwsblad.be waarbij de tijd van publicatie op 22.10 uur stond. Wisten de journalisten van de krant op dat tijdstip de naam van de winnaar al?

Mensen hebben het op Facebook en Instagram onder andere over fraude, bedrog, oplichting en nog veel meer.

Heel wat kijkers van het programma stoorden zich eerder al aan het feit dat Jill door de productie voorgetrokken zou worden. Dat Thomas dan ook nog eens de uitspraak “Je weet toch goed genoeg hoe dat mijn relaties zijn met de redactie” deed,  doet veel mensen denken dat de stemming helemaal niets uitmaakte en dat de uitslag al lang voor de finale vast stond. Maar zo zit één en ander niet in elkaar.

Er was wel degelijk een deurwaarder bij de stemming aanwezig en de stemming is eerlijk verlopen. “Jullie probeerden vanavond zo massaal te stemmen voor Big Brother dat de votingwebsites zowel in Nederland als in België jammer genoeg overbelast raakten. De gerechtsdeurwaarder heeft aan de hand van de laatste tussenstand de winnaar bepaald”, laat Play4 weten.

Maar hoe komt het dan dat er op Nieuwsblad.be bij het bericht 22.10 uur stond? Toen was Liese namelijk nog maar net het huis uit. En daar heeft dat uur alles mee te maken. Iets na 22 uur werd bekendgemaakt dat Liese net voor de laatste stemronde de afvaller was. De mensen van Nieuwsblad.be hebben iets later een eerste bericht gemaakt over de exit van Liese. Dat was om 22.10 uur.
Nadat Jill tot winnaar werd uitgeroepen, heeft de journalist het bestaande bericht aangepast waardoor het uur van publicatie is blijven staan, dat werd ons gisterenavond nog door iemand van de krant bevestigd. Zij wisten pas gelijk met de rest van Vlaanderen en Nederland wie het programma uiteindelijk zou winnen. Uiteindelijk heeft de krant het uur van publicatie aangepast omdat er op de sociale media veel ophef ontstaan was.

Het is jammer dat de voting niet vlekkeloos verlopen is, maar zowel in Vlaanderen als in Nederland waren er problemen. Uw stem zou mogelijk geen invloed gehad hebben op het eindresultaat. Jill was al een tijdje favoriet voor de overwinning, bovendien is zij jeugdig en spreekt zij veel jongeren aan en laat dat nu net de mensen zijn die massaal stemmen.

Proficiat Jill, Nick én Liese. Jullie waren waardige finalisten!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven