James Cooke afgekraakt door journalist: “allerlaatste die ik aan mijn sterfbed wil”

0
James Cooke afgekraakt door journalist: “allerlaatste die ik aan mijn sterfbed wil”
Foto: Photo News

Niet iedereen is fan van het programma ‘Leef!’ van James Cooke en dat moet ook niet. Smaken verschillen nu éénmaal.
In ‘De Morgen’ van dinsdag gaf Frederik De Backer commentaar op de aflevering van afgelopen maandag en die commentaar is niet echt prettig om te lezen. De Backer stoorde zich maandag mateloos aan het programma dat op Play4 loopt en waarin James Cooke mensen volgt die terminaal zijn. De journalist van ‘De Morgen’ is de laatste die eraan denkt om een bekend iemand getuige te laten zijn wanneer zijn dagen geteld zijn. ”Naar wie ik niet zal vragen is Peter Van Asbroeck. Günther Neefs. Ook Waldek mag gewoon thuisblijven. En wel de allerlaatste die ik aan mijn sterfbed zou willen, is James Cooke”, schrijft De Backer in de krant.
“Hoeveel emmers coke moet zo’n tv-producer achter het neusbeen hebben om zo’n programma te willen maken en hoeveel méér om het vervolgens in handen te geven van James Cooke?”, vraagt de journalist zich af.

“Het is niet omdat je de Karen Damens van deze wereld aan het huilen kunt brengen op een boot dat je Lutgart Simoens bent. Je blijft een mascotte, een dansend aapje op een straathoek, een handpop waarbij iedereen het spelletje meespeelt zolang het niet al te irritant wordt”, merkt De Backer in ‘De Morgen’ op.

Wanne Synnave, presentator bij MNM, neemt het op Twitter op voor James Cooke en haalt uit naar de journalist die het bericht schreef. “Wanneer een recensie een persoonlijke afrekening wordt, ben je geen goede journalist. Dit schrijf je niet over iemand”, besluit Synnave.

En ook Bert Vanden Berghe, journalist bij Roularta, is het niet eens met de manier waarop de journalist van ‘De Morgen’ kritiek uit op het programma én op James Cooke.
“Nee, gewoon nee. Cooke behandelt die mensen met het nodige respect zonder opzichtig voor de goedkope emotie te kiezen. Ik vraag me sterk af als de auteur in kwestie Cooke ooit sprak. Je kan geen fan zijn van iemands persona, maar dit soort afzeikerij vind ik ook maar triest”, besluit Vanden Berghe.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven