Pieter Loridon valt 17 kilo af, dit is zijn geheim

0
Pieter Loridon valt 17 kilo af, dit is zijn geheim
Foto: Sbpix

Wie Pieter Loridon op de sociale media volgt, die kan er niet naast kijken: de gewezen topsporter is al een tijdje op dieet. De 47-jarige gewezen basketspeler is de afgelopen maanden 17 kilo afgevallen en dat mag iedereen weten. Loridon roept zijn volgers op om zijn voorbeeld te volgen, hij heeft recent zijn levensstijl volledig aangepast. Zijn geheim? Intermittent fasting.


Intermittent fasting is geen wetenschappelijk gestaafd dieet, maar wie zich eraan waagt slaagt er meestal in om probleemloos gewicht te verliezen. Hoe het werkt? Wel, meestal gaan mensen voor een periode van acht uur per dag waarin zij mogen eten, de overige zestien uur moeten zij vasten en mogen zij niets eten. Bovendien moeten de mensen geen ongezonde dingen laten, al mag dat uiteraard wel. Pieter Loridon is er al een tijdje mee bezig en is grote fan.


Op de sociale media gaat er geen dag voorbij of Pieter Loridon probeert zijn volgers enthousiast te maken om zijn voorbeeld te volgen. Nochtans heeft hij er zelf niets bij te winnen: wie aan intermittent fasting doet, moet namelijk niets kopen. Je kan het gewoon meteen toepassen. “Ik ben er zo fier op” schrijft Pieter Loridon. Fier op de 17 kilo die hij kwijt is. Gewoon door minder te eten, hij moest er zelfs niet extra voor trainen in de fitness, integendeel zelfs.
Pieter Loridon staat strakker dan ooit, het is best wel schrikken als je de gewezen topsporter op een actuele foto ziet.


Pieter Loridon schrijft op Instagram dat hij ondertussen 11 maanden met intermittent fasting bezig is. Een periode in zijn leven waarin hij zijn ogen opende voor alle valkuilen van onze maatschappij. “Je mag bijna niet meer zeggen dat overgewicht ook écht schadelijk is voor onze gezondheid. Dat is duidelijk gebleken op de IC tijdens Covid 19” en daarmee bedoelt Pieter Loridon de bewering dat vooral zwaarlijvige mensen de grootste slachtoffers van Covid-19 zijn geworden. Er zijn echter weinig media die dat schrijven en daar is volgens Loridon een logische verklaring voor: ‘de voedselindustrie is natuurlijk ook mega sponsor van de traditionele media. Dus gaan zij ook nooit écht brengen dat deze onze gezondheid niet op 1 zet met alle gevolgen van dien.”

Dinsdagavond kon je in de nieuwsuitzendingen zien hoe de Britse premier Boris Johnson de Britten wil aanzetten om te gaan diëten, kwestie van op die manier het aantal slachtoffers van Covid-19 te gaan beperken. Loridon zag het nieuwsitem ook op het scherm en begon er spontaan van te glunderen. Pieter was zelf namelijk ook al tot die conclusie gekomen en hekelt de manier waarop bedrijven aan foodmarketing doen.


“Ontbijten om energie te hebben. Vlees te eten om kracht te hebben. Een snack voor de gezelligheid. Kan je het dan niet gezellig hebben, vol energie zitten en kracht bij winnen als je het laat? Juist wel!”, stelt Pieter Loridon op Instagram. “Het is een omgekeerde wereld waar het populaire beeld waar de aap naar de gespierde oermens tot de zwaarlijvige mens met een frisdrank in de hand rond wandelt.” Loridon roept zijn volgers op de ogen te openen, dat is volgens hem dringend nodig. “Sinds m’n nieuwe levensstijl word ik scherper, energieker, gezonder en helderder op elk vlak. Alle puzzels lijken te vallen. Het is NIET zo zoals ze het ons laten geloven… Gaat de voedselindustrie onze gezondheid ooit op nr 1 zetten? Denk ik nooit en misschien moet dat niet. Is dat de taak van overheden?”, vraagt de ondernemer zich af.


Met zijn 17 kilo minder, voelt Pieter Loridon zich als herboren. “Ik heb evenveel energie als toen ik 30 was. Voel me 36 in een lichaam van 47 (bijna 48). Maar weet je wat. Ik sta hier terug fier op m’n lichaam. Zelfzeker-der. En neen … voordien voelde ik me niet beschaamd om m’n lichaam maar m’n t-shirt ging al 10 jaar niet meer uit”, geeft Pieter Loridon vandaag maar wat graag toe.


Zware opofferingen heeft Pieter Loridon naar eigen zeggen niet moeten doen. “Ik train vandaag 20% van wat ik vroeger deed en besef sinds 11 maand dat ik nooit dit bereikt had zonder m’n denken/handelen te veranderen. Het is bijna onnatuurlijk om in vraag te stellen dat … dat, wat ze ons altijd gezegd/geleerd hebben eigenlijk niet is. Hoe kan het? Mag dat? Ik ga er niet tegen vechten. Ze doen maar.”

Eén ding staat vast, Pieter Loridon heeft zijn nieuwe leven gevonden en wil nooit meer terug naar hoe het vroeger was. “Alle puzzels vallen van zodra je dit ervaart, voelt & meemaakt. Waarom zoveel mensen ziek worden. Waarom slechte cellen zo een voedingsbodem hebben. Waarom we dik, ongezond en moe worden. En hoe ver we van ons pad afgedwaald zijn door … zij die onze gezondheid niet op nr 1 hebben staan maar andere belangen. Nooit meer terug”, besluit een superenthousiaste Pieter Loridon.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven