Jan Verheyen: “als dat racistisch is, kan je een toek op je bakkes komen halen”

0
Jan Verheyen: “als dat racistisch is, kan je een toek op je bakkes komen halen”
Foto: Photo News

Jan Verheyen getuigt in Dag Allemaal over de heisa die ontstaan is rond vermeend racisme in FC De Kampioenen. Over de bewuste afleveringen van de populaire reeks wil de regisseur zich niet uitspreken: “De geschrapte afleveringen dateren uit een tijdperk dat ik nog lang niet betrokken was bij FC De Kampioenen,” klinkt het bij Verheyen.

Mar ook de derde film FC De Kampioenen Forever komt onder vuur te liggen. Daarin gaan De Kampioenen in Afrika op zoek naar enkele zwarte parels om hun ploeg te versterken. “Wie durft verkondigen dat de derde Kampioenen-film racistisch is, kan een gratis ‘toek op zijn bakkes’ komen halen,” klinkt het defensief bij Jan Verheyen.

Verder wil regisseur Jan Verheyen daar niet op ingaan. Hij geniet van een vakantie in Frankrijk en wil even alles uit de weg gaan wat hem irriteert. “Maar: als ze bij de VRT ooit de derde Kampioenen-film op de censuurlijst zetten, zal ik mijn mening niet verbloemen,” spreekt Jan Verheyen duidelijke taal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven